Årets julklapp – en satsning på bergsbyn Accha Baja

Accha Baja är en fattig bergsby på 3 700 meters höjd i Anderna. I byn bor 65 familjer. I grunden är de småbönder, men deras arealer är för små för att kunna försörja familjerna. Därför arbetar många av männen på annan ort som bärare på Inkaleden eller som byggnadsarbetare. Men pandemin har gjort att deras inkomstmöjligheter har sinat. Fattiga familjer har blivit ännu fattigare. I Accha Baja finns också en gymnasieskola för 45 elever. Upptagningsområdet för denna skola är stort och flera elever har så långt som en timme att gå till skolan.

Inför julen 2021 gör vi en större satsning för att hjälpa invånarna i Accha Baja ur deras fattigdom. Du är hjärtligt välkommen att vara en del i utvecklingen av denna fattiga bergsby. Vi kommer att ge varje elev en skoluniform och en varm tröja. Vi gör detta för vi vet sedan tidigare att en skoluniform betyder mycket för elevens självförtroende och resulterar i bättre studieresultat. Utbildning är det bästa sättet att hjälpa barn ur fattigdom. Vi kommer också att hjälpa familjerna till egen försörjning. Vi hjälper familjerna att starta uppfödning av ankor, höns och marsvin – livsmedel med stark efterfrågan för hotellen i Inkas heliga dal och på marknaden i Calca. Detta blir en viktig del i familjernas försörjning.

Årets julklapp är i form av ett gåvobevis och är en mycket meningsfull julklapp. En julklapp som förändrar livet för invånarna i Accha Baja. Här har du möjlighet att ge en unik julklapp till dina nära och kära och bjuda in dem att vara en del i att lyfta en fattig bergsby i Peru från fattigdom.

Gåvobevisen kostar 300 kr per styck. Gör din beställning genom ett mejl till hakan@perusvanner.se eller genom att sätta in pengarna på vårt bankgiro 900 – 5760 eller Swish 900 57 60. Om vi får din beställning före den 11 december, kommer du att få julklapparna i god tid före jul.

Tillsammans ger vi barn och familjer i en fattig bergsby hopp om en bättre framtid.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *