Besök på Escuela Taller Ayni

Vi besökte nyligen vår textilskola Escuela Taller Ayni. Skolan är öppen varje dag mellan kl 15 och 21. Denna termin har vi 27 elever i sysalen och 22 i brodyrsalen. Nästan lika många står i kö för att antas på skolan. 12 elever har redan startat egen verksamhet.

Våra lokaler är egentligen för små. Det är mycket trångt i salarna. Men det påverkar inte elevernas entusiasm för att lära sig sy och brodera under ledning av deras lärare Roberto. Eleverna lär sig även att designa kläder.

En del i elevernas utbildning är att tillverka produkter för oss i stiftelsen. Det är främst våra skoluniformer. Men kvinnorna har bland annat också sytt upp lakan och arbetskläder till sjukhuset. Dessa uppdrag ger kvinnorna ett välbehövligt bidrag till deras familjers försörjning. Vi säljer också deras produkter i våra två butiker.

Tacksamheten hos dessa kvinnor är mycket stor för att de får möjlighet att lära sig ett yrke. Tacksamheten visade de bland annat genom att bjuda oss på örtte och snacks och många leenden och skratt.

Vi tittar på möjligheten att skaffa större lokaler och fler maskiner till skolan. Men för att klara detta behöver hjälp med finansieringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *