Bibliotek i Calca

Vi har byggt upp och startat ett bibliotek i Calca – det mest kompletta biblioteket i hela Inkas heliga dal. Syftet med projektet är att främja barns utbildning genom att stimulera läsandet.

Kommunerna har inga bibliotek av ekonomiska skäl. Därför började vi i liten skala för några år sedan med en liten form av bokbuss, vilket var mycket uppskattat av barnen. Senare kompletterades bokbussen med små bibliotek på femton skolor och vi satte upp ett bokskåp på Stortorget i Calca. Och nu har vi ett eget bibliotek också. Vi har 500 titlar på biblioteket. De flesta har vi köpt in. En del har skänkts lokalt. Vi har tagit fram lånekort och redan har 120 barn registrerat sig. Idag lånar vi ut mellan 60 och 100 böcker i veckan. De får låna böckerna under en vecka.

Just nu har vi biblioteket i en provisorisk lokal. Vi var utlovade en fast lokal av skolmyndigheten UGEL Calca, men beroende på en korruptionshärva inom politiken är det just nu inte möjligt att få tillträde till den lokalen. Men vi räknar med att det löser sig snart.

Denna satsning hade inte varit möjlig utan ett stöd från Stiftelsen Sevholts hjälpfond för vilket vi är mycket tacksamma. Tillsammans gör vi skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *