Casa Materna Lares

I förra veckan invigde vi Casa Materna Lares – ett hus för havande kvinnor att komma till just före beräknad förlossning. Lares är en av Perus fattigaste kommuner och ligger i gränslandet mellan höglandet och djungeln två timmars bilfärd norr om Calca.
2018 byggde vi Casa Materna Calca och det blev en succé direkt. Hit kom kvinnor från hela Calcaprovinsen i god tid före beräknad nedkomst och fick med stöd av sjukhusets personal tryggare och säkrare förlossningar. Nu vill vi skapa samma trygghet för kvinnorna i Lares, där många bor glest och otillgängligt och kan ha svårt att nå sjukhuset när värkarna sätter in.
Kommunen står för lokalerna och vi för inredningen som består av två sovrum med tre sängar, hygienutrymme, kök och uppehållsrum med spis, kylskåp, radio och även en TV. Lokalerna stod färdiga nyrenoverade när coronapandemin slog till och utegångsförbud infördes. Därför har det inte varit möjligt att öppna Casa Materna Lares förrän nu.
Vårt ansvar i detta projekt är inredningen, som levererades i torsdags av vår Jaime Nunez del Prado. Han fick god hjälp av borgmästaren Efrain Corenado med uppackningen. Detta projekt har möjliggjorts genom en gåva från Anna och Robert Idegren. Vi hade förmånen att besöka Lares för ett år sedan tillsammans med Anna och fick då uppleva vilka stora hjälpbehov det finns i denna avlägsna del av Peru. Muchas gracias Anna och Robert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *