CEBE Lares

I kommunen Lares håller vi på att bygga upp en skola för barn med särskilda förmågor – CEBE Lares. Det är en specialskola för barn med olika handikapp. Starten av denna skola bygger på ett samarbete mellan kommunen, som ansvarar för lokalerna, skolmyndigheten UGEL Calca, som svarar för det pedagogiska innehållet och lärare, och vi i stiftelsen som svarar för utrustning för barnens motoriska och mentala utveckling. Beroende på coronaläget är skolan inte formellt invigd.
I förra veckan leverade vi det mesta av utrustningen. Det är vitt skilda saker som barnvagnar, sängar, terapibollar, pedagogiska leksaker, stolar, datorer, terapihjälpmedel för barn med talsvårigheter, ljudanläggning, förstahjälpen lådor, brandsläckare, skyddsutrustning, skrivmaterial och mycket mer.
CEBE Lares är den fjärde skolan för handikappade barn, som vi är med att starta upp. Tidigare har vi gjort motsvarande satsning i Calca, Yanatile och San Salvador. Alla dessa satsningar har varit möjliga tack vare ett omfattande stöd från Stiftelsen Children in Focus. Vi hade förmånen att visa upp vår verksamhet för dess grundare Anna Idegren Rydh och Eva Södersteen för ett år sedan, då de på plats såg vilken effekt dessa satsningar gjort för dessa utsatta barn. Tacksamheten är mycket stor från föräldrar skolledning, myndigheter och barnen själva.
Vår Jaime Nunez del Prado levererade och packade upp utrustningen tillsammans med Lares borgmästare Efrain Corenado. De passade också på att leka med barnen. De sociala distanseringen var svår att hålla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *