En vädjan om hjälp

I början av november kom jag hem från ännu en Peruresa. Som alltid är det stora upplevelser med mycket kärlek och många glädjetårar. Vi har förankrat oss väl i området och vårt arbete är mycket uppmärksammat lokalt. Årets besök började med att vi var inbjudna till Rådhuset av borgmästare Guido Alvarez. Han ville tillsammans med sina kommunalråd och chefstjänstemän tacka för det arbete vi gör för barn och fattiga familjer i Calca. Vi blev också lovade att få kommunens stöd i form av fri tillgång till deras experter och tjänster som stöd i våra projekt.

Vi besökte våra pågående och genomförda projekt: skoluniformer och upprustningen av skolan Senor de la Vara, skoluniformer i skolorna Parcco och Huaran, biodling i Lamay, vår universitetsstipendiat Jenifer och byggandet av en textilverkstad i Calca. Alla dessa projekt har utvecklats mycket bra. Vi studerade också nya projektmöjligheter, där småskalig äggproduktion ligger närmast i tiden.

Under våra 5 år i Peru har vi lärt oss mycket om hjälpverksamhet och att effektivt hantera givarnas pengar. Hela 97 % av insamlade pengar går direkt in i våra projekt. Många andra organisationer använder upp till 25 % på administrationen. Vi har successivt byggt upp en fungerande organisation lokalt i Calca under ledning av Jaime Nunez del Prado. Vi har lärt oss om vad som gör skillnad och vi vill göra mer.

Som i all hjälpverksamhet är den trånga sektorn tillgången till pengar. Med denna information vädjar vi om din hjälp att förverkliga följande projekt:

Biodling (budget 160 000 kr, vi saknar 109 000 kr)
Vi avser att hjälpa 24 familjer till egen försörjning genom att starta biodling i byn Arin. Vårt tidigare biodlingsprojekt med 21 familjer i Lamay har varit framgångsrikt.

Skoluniformer (budget 30 000 kr, vi saknar 28 000 kr)
I mars delar vi ut ytterligare 150 skoluniformer till barnen i bergsbyarna Parcco och Banderayoc för att möjliggöra deras skolgång.

Julklappar (budget 17 000 kr, vi saknar 12 700 kr)
Vi har de senaste två åren delat ut nästan 2 000 julklappar till de allra fattigaste barnen – den enda julklapp dessa barn får.

Äggproduktion (budget 24 000 kr, vi saknar 19 000 kr)
Vi planerar att sätta upp två försöksanläggningar tillsammans med två fattiga familjer för att de ska kunna skapa sin egen försörjning.

Stipendier för högre studier (budget 50 000 kr, vi saknar 20 000 kr)
Sedan tre år stödjer vi Jenifers universitetsstudier för att bli lärare i matematik och fysik. Vi planerar att öka vår satsning med ytterligare två elever.

Textilverkstad (budget 50 000 kr, vi saknar 37 500 kr)
Verkstaden är under uppbyggnad med maskinell utrustning. Vi jobbar vidare med målet att skapa ett kvinnohus där kvinnorna kan träffas och tillsammans utveckla och utföra sitt hantverk.

Vi behöver din hjälp för att hjälpa fattiga familjer i Calca till en egen försörjning. En bieffekt av detta är att föräldrarna har råd att skicka sina barn till skolan. Detta ser vi väldigt tydligt i vårt biodlingsprojekt. Och hjälp oss att fler barn får en god utbildning och bättre förutsättningar än sina föräldrar till ett bra liv.

Ge din gåva till vårt bankgiro 871 – 7969 eller Swish 1235266531

Ange gärna vad du vill att pengarna ska användas till.

Vill du veta mer om vår verksamhet och om hur du kan bidra är du alltid välkommen att kontakta mig på telefon 0707 499 990 eller email meyer@albatross78.se Följ gärna vår verksamhet på Facebook /Stiftelsen Perus vänner eller www.perusvanner.se

Tack för att du hjälper oss att kämpa för barnen och fattiga familjer i Calca, Peru

Håkan Meyer

img_2512

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *