Ett besök på Casa Materna Pisac

Vi gjorde i veckan ett uppföljningsbesök på Casa Materna Pisac. Detta kvinnohus dit havande kvinnor får komma dagarna före beräknad nedkomst invigde vi för fyra veckor sedan. Målet med Casa Materna är att skapa tryggare och säkrare förlossningar. Beroende på att många familjer bor långt från hälsocentralen och ofta mycket otillgängligt riskerar man att föda sina barn hemma under mycket primitiva förhållanden. Detta är vår femte kvinnohus sedan 2019 och vi vet att dessa kvinnohus har gjort stor skillnad för många familjer.

När vår Marisol Rosales besökte Casa Materna Pisac var båda rummen upptagna av två familjer. En av kvinnorna med man kom från byn Sayllafaya och den andra med man och två barn från Warqui. Detta är små bergsbyar i grannkommunen Lamay.

Denna satsning har möjliggjorts tack vare en gåva från Stiftelsen Sevholts hjälpfond. Alla fem kvinnohus har varit en sådan mänsklig och medicinsk succé att vi fortsätter med att bygga ett sjätte Casa Materna – denna gång i Lamay. Tillsammans gör vi skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *