Fortsatt hjälp till covid-19-drabbade familjer

Vår kampanj för att förse sjukhuset i Calca med utrustning och mediciner för att ta hand om covid-19-drabbade personer fortsätter. Uppslutningen är stor och många invånare vill hjälpa till genom skänka olika saker, som vi sedan säljer via nätauktion. Nästa auktion sker i kommande vecka. En gåva var i form av en tårta med kampanjens logotyp.
Från stiftelsens sida har vi köpt in syrgastuber, individuella syrgasmasker, analysutrustning mm för behandling av patienterna på sjukhuset och i hemmiljö. Syrgastuberna har nu levererats. Kommunen har köpt in en anläggning för produktion av syrgas.
En annan del av vår satsning är vår variant på 11 77 – Sjukvårdsupplysningen. Läkare, sjuksköterskor och psykologer ställer upp gratis för att hjälpa utsatta familjer. Hitintills har 234 konsultationer gjorts till 128 patienter. Vi fortsätter också med att dela ut matpaket till familjer drabbade av covid-19.
Denna stora satsning för att hjälpa befolkningen i Calca att överleva pandemin har mobiliserat ett enormt engagemang lokalt, där alla – företag, banker, kommun, butiker, invånare, skolmyndigheten, media – gått samman för som de säger ”Pur un Calca diferente”. Motor i satsningen är vår Jaime Nunez del Prado. Bränslet är alla de gåvor vi får av våra Peruvänner. Tack. Tillsammans gör vi skillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *