Fortsatt satsning på Kit Ayni – vårt startpaket för nyfödda

Vi fortsätter vårt projekt Kit Ayni – startpaket till alla nyfödda barn på sjukhuset i Calca. Vi startade detta projekt i februari 2018. Idén till detta projekt kom när vi besökte sjukhuset hösten 2017 för att dela ut babykläder som vi hade med oss från Sverige. Då såg vi med egna ögon att de nyblivna föräldrarna saknade det mesta ett nyfött barn behöver såsom bland annat babykläder, filt, badhandduk, puder, hygienartiklar, blöjor. De hade helt enkelt inte råd. Vi satte ihop ett startpaket som lämnas ut till alla nyfödda barn – 50 barn per månad.

Tacksamheten från föräldrarna är mycket stor. Även personalen på sjukhuset är överlycklig för vår hjälp. De har i åratal sett att många nyfödda barn har fått en dålig start i livet. Nu lämnar de nya familjerna sjukhuset med ett bra startpaket.

Vi har nu säkerställt att vi kan dela ut Kit Ayni året ut. Jaime har de senaste veckorna varit i Puno och köpt in alla delarna i Kit Ayni och hans son Alejandro har varit behjälplig med med att packa allt i behändiga tygkassar. Fram tills nu har vi använt plastpåsar, men även vi i stiftelsen vill verka miljömedvetet. Tygkassarna har vi sytt upp i vår textilskola Escuela Taller Ayni. Därigenom får eleverna träning och även ett bidrag till sina familjers ekonomi. De nya Kit Ayni levererade vi till sjukhuset härom dagen.

Tack alla ni som med era gåvor gjort det möjligt för oss att fortsätta med detta angelägna projekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *