Fortsatt stöd för covid-19-drabbade familjer

Den andra vågen av covid-19-smittade är på väg ner i Peru, men är fortfarande på en för hög nivå. Därför fortsätter vi vårt arbete att hjälpa drabbade familjer i Calca. Vi distribuerar våra matpaket Bolsas Solidarias Ayni, våra medicinpaket Kit Covid Ayni och utrustning för syrgashandling. Dessutom har alla tillgång till vår kostnadsfria sjukvårdsupplysning Botica Covid Ayni, dit alla kan ringa dygnet runt och få råd av läkare, psykolog och sjuksköterska.
Vi har hjälp av flera volontärer, både ungdomar och vuxna, med packning av de olika paketen och med distributionen. Viljan är stor för att hjälpa dem som har det svårt. Några av dessa volontärer och Jaime Nunez del Prado som organiserar hela hjälpverksamheten är speciellt utsatta för covid-19. De testas löpande och alla prov har hitintills varit negativa.
Tack alla ni Peruvänner som med era gåvor gjort det möjligt att hjälpa mycket utsatta familjer. Tacksamheten är mycket stor både hos invånarna och myndigheterna. Denna satsning visar att vi verkligen kan göra skillnad. Seguimos salvando vidas – vi fortsätter rädda liv. Tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *