Grönsaksodling i växthus i Accha Alta

Texla AB i Göteborg stödjer den fattiga bergsbyn Accha Alta, som ligger på nästan 4 000 m höjd cirka en timme med bil från Calca. Tidigare har stödet bestått av våra matpaket Bolsas solidarias, medicinpaket och syrgasbehandlingsutrustning för att hjälpa de 150 familjerna under en akut fas av pandemin. Texla har också bidragit till familjernas försörjning genom att köpa kvinnornas hantverk.

I senaste veckan startade vi grönsaksodling i Accha Alta i enlighet med vårt Huertos Ayni-projekt. Klimatet på denna höga höjd omöjliggör grönsaksodling på friland. Temperaturen är cirka 10 grader lägre än nere i det bördiga Calca. Endast potatis trivs i denna miljö. Med stöd från Texla har vi under de senaste månaderna byggt växthus i Accha Alta. Och i dessa kommer nu 24 familjer med totalt 85 familjemedlemmar att börja odla grönsaker. Vår Marisol Rosales kom med grönsaksplantorna i veckan. Varje familj får 200 grönsaksplantor fördelat på 8 olika grönsaker.

Målet med detta projekt är att med egen grönsaksodling hjälpa familjerna till en bättre kost. Familjerna får också möjlighet att sälja en del av sina grönsaker för att få ett bidrag till familjernas försörjning, som de så väl behöver. Beroende på pandemin har de flesta av männen varit utan arbete i mer än ett år.

Tack Texla AB för detta generösa stöd till mycket fattiga familjer i bergsbyn Accha Alta. Detta projekt är ett bra exempel på hur vi som företagare och privatpersoner kan stödja och hjälpa mycket utsatta familjer till egen försörjning. Tillsammans gör vi stor skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *