Hjälp till bergsbyn Accha Alta

Coronapandemin i Peru började som ett storstadsfenomen, men successivt har smittan nått även avlägsna byar. Peru är tyvärr en av världens mest drabbade länder.
Vår coronahjälp till invånarna i Calcaprovinsen har hitintills främst varit koncentrerad till centralorten. Här har vi servat covid-19-drabbade familjer med mat, mediciner, oximetrar och utrustning för behandling med syrgas. Tack vare stöd från det Göteborgsbaserade Texla Group har vi nu tagit oss upp för bergssidorna till bergsbyn Accha Alta och några närliggande byar. Här är fattigdomen stor och möjligheten att skydda sig mot det förrädiska viruset mycket svårare.
Vi var där i onsdags. Jaime Nunez del Prado, vår energiske ledare av vår lokala stiftelse, tillsammans med sin son Alejandro lastade en släpvagn full med mat och andra förnödenheter. När de började närma sig Accha Alta på 3 700 m höjd på dåliga vägar gick släpvagnen sönder. Överlast. Men Jaime är en superfixare och vi hade glädjen att får leverera 150 matpaket, som vi kallar Bolsas Solidarias Ayni till de hårt utsatta familjerna. Vi delade också ut 50 medicinpaket Kit Covid Ayni till de familjer som drabbats av covid-19 och även 25 oximetrar.
Denna satsning var en stor och mycket uppskattad händelse för invånarna i Accha Alta. De är inte vana att få hjälp utifrån eller av myndigheterna. Tacksamheten är mycket stor. Och vi vet att sådan här hjälp gör stor skillnad. Tack Texla Group för denna hjälp och tack Jaime och Alejandro. Tillsammans fortsätter vi att rädda liv – juntos seguimos salvando vidas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *