Hjälp till självhjälp i Chumpe

Bergsbyn Chumpe ligger på cirka, 3 800 m höjd långt upp för berget från centralorten Lamay. Det är en mycket fattig by. Alla är småjordbrukare som odlar potatis och några föder upp lamadjur, alpacka och får. Kvinnorna väver. Men jordbruket räcker inte för att försörja familjerna. Därför arbetar männen i djungeln, på Inkaleden eller vid stora vägprojekt, ofta långt hemifrån.

Vi stöttade byns 60 familjer med våra matpaket Bolsas solidarias i september. Jag besökte byn nu i slutet på mars för att se vad vi kan göra för att hjälpa familjerna ur deras fattigdom. Chumpe är en av de fattigaste byar jag besökt. Behoven är mycket stora. Nu har vi beslutat att starta uppfödning av marsvin, slaktkyckling och får samt grönsaksodling. Marisol Rosales besökte byn denna vecka för att påbörja arbetet. Målet är att hjälpa familjerna till egen försörjning. Vi har genomfört liknande projekt i bergsbyarna Accha Alta och Accha Baja med framgång vilket ger goda förutsättningar att lyckas även i Chumpe.

1 svar på ”Hjälp till självhjälp i Chumpe

  1. Доброе утро,На имя утвердили подарок. Получите по ссылке >>> https://forms.yandex.ru/cloud/62b713466855cca634ae6e31/?hs=fce0df568b3ffe137bdb81e86ae0fb97& den skrev:

    n3gv7h

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *