Invigning av CEBE San Salvador

Huvudmålet med årets resa till Calca var att inviga en ny skola för handikappade barn i San Salvador. Denna skola ligger i anslutning till grundskolan. Liksom i våra två andra skolor för handikappade barn finns det ett stort behov att stödja dessa utsatta barn och låta dem utvecklas på sina villkor. Skolan har startats som ett samarbetsprojekt mellan kommunen, skolmyndigheten UGEL Calca och oss.

Det blev många tal. Borgmästaren Reinaldo, UGEL Calcas chef Ivan, vår man i Calca Jaime, rektorn för handikappskolorna Holger, rektorn i San Salvador, en lärare och även jag fick möjlighet att säga något inför många förväntansfulla barn och föräldrar. Jag passade också på att överlämna den svenska flaggan och information om Sverige och små presenter till de engagerade lärarna. Därefter blev det dans och skådespel av skoleleverna. Och sedan dansade vi allihop.

Själva invigning bestod av att Anna och Eva från stiftelsen Children in Focus klippte banden in till skollokalerna. Children in Focus har finansierat vår del i denna skola och även i motsvarande skolor i Calca och Yanatile, vilket vi är mycket tacksamma för. Jag fick äran att krossa flaskan som bevis på att skolan nu var invigd.

Tillsammans gör vi skillnad

.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *