Kit Ayni – vårt startpaket för nyfödda

Vår största satsning 2018 var att förbättra förlossningsvården vid MINSA Calca. En del i denna satsning var att dela ut ett startpaket till alla nyfödda – ett startpaket som innehåller det mesta en nyfödd baby behöver. Vi har döpt detta paket till Kit Ayni.

På MINSA Calca föds det 50 barn i månaden av i huvudsak mycket fattiga föräldrar. De mera besuttna vänder sig till privata kliniker. Dessa föräldrar är som regel dåligt förberedda med babykläder, filtar, hygienartiklar, blöjor mm att ta hand om sina nyfödda barn på ett bra sätt. De har helt enkelt inte råd. Personalen på sjukhuset har genom åren lidit med föräldrarna då de inser att barnen får en dålig start i livet.

Hitintills i år har vi delat ut nästan 500 Kit Ayni. Uppskattningen från sjukhusets personal och föräldrarna har varit otroligt stort. Personalen har sett att Kit Ayni gör stor skillnad för de nyfödda barnen. Därför fortsätter vi att dela ut Kit Ayni hela 2019 också. Det blir en stor satsning och vi tar mycket gärna emot all hjälp för att fullfölja detta löfte till sjukhuset. Varje Kit Ayni kostar 300 kr. Varför inte ge bort ett Kit Ayni som julklapp? Beställ ett eller flera Kit Ayni med ett mejl till hakan@perusvanner.se och du får gåvobevis att ge bort i god tid före julafton. Kit Ayni gör skillnad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *