Nya startpaket för nyfödda levererade

På MINSA Calca föds det femtio barn i månaden. Det är de allra fattigaste familjerna som nyttjar sjukhuset. De mer välbeställda söker sig till privata sjukhus. I samband med ett besök på sjukhuset hösten 2017 för att dela ut babykläder insåg vi att dessa fattiga föräldrar ofta saknade det mesta ett nyfött barn behöver: babykläder, filt, badhandduk, puder, hygienartiklar, blöjor mm. De har helt enkelt inte råd. Då satte vi ihop ett startpaket för nyfödda som vi kallar Kit Ayni.

Vi började dela ut Kit Ayni i februari 2018 och fram till nu ha cirka tolvhundra nyfödda barn fått detta startpaket. Nyligen var Jaime Nunez del Prado tillsammans med sin som Alejandro på sjukhuset och fyllde på sjukhusets förråd av Kit Ayni. Tacksamheten från föräldrarna är mycket stor. Även personalen på sjukhuset är överlycklig för vår hjälp. De har i åratal sett att många nyfödda barn har fått en dålig start i livet. Nu lämnar de nya familjerna sjukhuset med en bättre start i livet.

Nu har vi säkrat finansieringen av Kit Ayni för första halvåret tack vare gåvor från Andrea Kjellerup AB, Cityweb i Halland AB, Margit Asterling, Per Elvinsson och många andra givare. Det är vi mycket tacksamma för. Nu fortsätter vi att samla in pengar för att kunna dela ut Kit Ayni hela året ut. Tillsammans gör vi skillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *