Resa till Peru hösten 2015

Vi har fått flera förfrågningar om att göra en gemensam resa till Peru och då kombinera de största sevärdheterna med att studera vårt hjälparbete i Inkas heliga dal. Tillsammans med Peruspecialisten har vi tagit fram en 16 dagars resa enligt nedanstående program.

Vi tillbringar 3 dagar i Inkas heliga dal för att studera hjälpverksamheten. Vi besöker flera bergsbyar för att studera inkaättlingarnas textilhantverk och vårt projekt med biodling. Vi får en inblick i hur det är att leva i Peru – politik, sjukvård, skola, religion, hur det dagliga livet ser ut, familjernas försörjning, utmaningar och mycket annat. Vi kommer att besöka miljöer som få turister har möjlighet att komma till.

Resan kombinerar en spännande historia med en rik kultur, storslagna naturupplevelser och oförglömliga minnen från kontakterna med inkaättlingarna.

Vi och Peruspecialister står gärna till förfogande med mer information.

Specialresa Perus Vänner

1 svar på ”Resa till Peru hösten 2015

 1. Hej Perus Vänner!

  Jag mailar till er för att se om ni på något vis kan hjälpa mig. Såg att ni har resor till Peru och undrar om ni har en grupp/guide som ska hem därifrån i höst?

  Jag reste nämligen runt i Peru i januari, och hittade en ny vän. En påkörd valp som satt ensam vid vägrenen uppe i Anderna. Jag kunde inte lämna henne där. Jag samlade ihop lite pengar för att bekosta hennes operation och rehabilitering, och bestämde mig för att adoptera henne. Hon hade en sådan otroligt fin personlighet, trots sitt tillstånd.

  Nu har hon bott hos veterinären sedan februari och det börjar bli dags för Stella, som hon nu heter, att resa till Sverige och Stockholm. Jag letar med ljus och lykta efter någon som kan ge mig en hjälpande hand med det.

  Det är nämligen så att om en hund reser själv går den som frakt, och det är dyrt, mycket dyrt. Kostnaden för Stellas resa skulle bli 18000kr. Det är inte någonting jag har i bakfickan tyvärr. Reser hon tillsammans med en person å andra sidan så kan hon gå som ”check in-bagage”, och kostar det mellan 2000-4000kr.

  Jag letar efter någon som ska åka från Lima till Stockholm i september/oktober, och jag hittade er hemsida.

  Jag samarbetar med ett företag i Lima som heter Pettravel (pettravel.com). De har hand om Stellas resa, och är fullt ansvariga för att ordna med hennes incheckning. För att Stella ska få gå som check-in bagage måste hon åka med ”någon”. Denna någons personuppgifter och biljettuppgifter behöver stå på hennes resedokument. Och det är vad jag behöver hjälp med, eftersom jag själv befinner mig i Stockholm. Man är även med vid incheckning, men Petteavel sköter allt.

  Jag betalar gärna en slant till den som vill hjälpa mig att återförenas med min fina vän. Det här är en seriös fråga!

  Många hälsningar och med hopp om svar / Therese och Stella
  Ring gärna på 0700928706

  PS. Jag skickar med länken till Expressen som publicerade en artikel om oss: http://www.expressen.se/nyheter/therese-27-adopterar-pakord-valp-fran-peru/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *