Roxanas systuga

Roxana är dövstum och har gått på Senor de la Vara – vår skola för handikappade barn i Calca. Under förra året var hon elev på vår textilskola Escuela Taller Ayni. Roxanas man är chaufför och de har en liten dotter.

Vi träffade Roxana i höstas när hon lämnade sin dotter på förskolan. Därefter gick hon till skolan för att lära sig bli sömmerska. Då föddes tanken att hjälpa Roxana med en egen systuga, så att hon genom den kan bidra till familjens försörjning.

Stiftelsen har en lokal på en av Calcas två marknader. I denna affär säljer vi de produkter som kvinnorna på textilskolan tillverkar. I affären har vi byggt Roxanas systuga. Nu är Roxanas systuga invigd. Roxanas lärare på textilskolan Roberto var med och hjälpte henne att komma igång med sitt eget lilla företag. Roxana har en fadderfamilj Mäkelä i Sverige som finansierat satsningen och kommer att besöka Roxana under februari.

Roxana är överlycklig och mycket tacksam för att ha fått denna möjlighet till ett bättre liv. Tacksamheten visar hon genom sina tindrande ögon och stora leende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *