Skolan i Pampallacta

Pampallacta är en bergsby på 3 800 m ö h. Vi har besökt skolan många år. Första gången var 2012 och då var standarden på skolan mycket låg – dåliga lokaler, kallt, ingen el. Många elever har långt till skolan. Vissa barn får gå 1,5 timme för att komma fram.

Eleverna har fått skoluniformer av oss, vilket de stolt visade upp när vi besökte skolan i år igen. När vi kom dit, var det gymnastik för de äldsta eleverna. Man kan konstatera att standarden på gymnastiklokalen inte är lika hög som barnens entusiasm och den vackra omgivningen.

Rektor Artaro Pena tog emot oss och visade runt. i varje klassrum var det en elev som höll tal för oss och tackade för skoluniformerna. Vi mötte stolta och tacksamma barn och lärare. Än en gång fick vi höra att barnens studieprestationer ökat sedan de fick sina skoluniformer. 18 % av eleverna går vidare till teknisk yrkesskola och 2,5 % till universitet. Vår förhoppning är att vi med vårt stöd kan öka motivationen till högre studier. En knuff i den riktningen kommer också av att helt nya skollokaler håller på att byggas. Det får vi följa upp nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *