Skolan Senor de la Vara

För snart två veckor sedan besökte jag skolan Senor de la Vara – en skola med barn med särskilda förmågor, som man uttrycker det i Peru (huvudsakligen Downs syndrom). Detta är elever som inte prioriteras i myndigheternas budgetarbete. I mars gav vi samtliga 24 elever skoluniformer och i maj rustade vi upp skolan med allehanda träningsredskap för barnen med stöd av stiftelsen Children in Focus. Lärarna bekräftade att dessa satsningar resulterat i ökad glädje och bättre motorik för barnen. Och lärarnas självförtroende stärktes.
Vi möttes av barn sprudlande av glädje som dansade, sjöng och spelade för oss. Det var mycket tacktal, kramar och många glädjetårar.
Detta projekt visar ånyo att sådana här insatser gör skillnad. Dessa 24 elever har fått en bättre uppväxtmiljö och kommande elever på skolan kommer också att få det. Tack alla och särskilt stiftelsen Children in Focus för ert stöd för en bättre framtid för barnen i Peru.img_2533 img_2557 img_2545 img_2547 img_2548 img_2534 img_2538

1 svar på ”Skolan Senor de la Vara

  1. LOL…1 St Thomas flows!!! I got cha DRAKE …Only few can relate Especially if DB9′s and La&2#b8o17;s only pass thru tha strip like the G20 Summit!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *