Tillsammans för Calcas barn

Radiohjälpen har en stor kampanj för världens barn denna vecka. Vi vill gärna dra vårt strå till stacken med vårt arbete för barnen i Calca, en del av världens barn.

Fattigdomen är stor i Peru. En några år gammal uppgift säger att 30 % av befolkningen är fattiga och 12 % extremt fattiga. Pandemin har förvärrat dessa siffror. Nästan 40 % av befolkningen är barn och ungdomar. Därför har vi under tio år satsat mycket på att främja barnens utbildning. Vi vet att ett av de bästa sätten att hjälpa barn ur fattigdom är genom utbildning.

Vi har delat ut flera tusen skoluniformer till barnen i de fattiga bergsbyarna. Att få en egen skoluniform är stort för barnen och denna enkla gåva har ökat studieprestationerna bekräftar deras lärare. Vi har byggt skolbibliotek. Vi har installerat solceller i hem som saknar el, så att barnen kan göra sina läxor hemma. Vi har hjälpt skolor med utrustning för barnens motoriska utveckling. Vi har delat ut fotriktiga skor så att barnen slipper gå omkring i sina fattigmanssandaler sommar som vinter. Vi har stöttat barn i utsatta områden för att hålla dem borta från olagligheter. Vi har också varit med att bygga upp fyra skolor för barn med särskilda förmågor (oftast downs syndrom, autism, dövstum) för att dessa utsatta barn ska få utvecklas i sin takt.

Detta tänker vi fortsätta med eftersom vi ser att det ger effekt. Vi ger inte upp. Därför ber vi dig om stöd för denna verksamhet. Hjälp Calcas barn till en bättre framtid med en gåva på BG 900-57 60 eller Swish 9005760. Tillsammans gör vi stor skillnad. Tack för ditt stöd.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *