Vår stipendiat Carmen

Carmen är vår ambitiösa stipendiat som läser företagsekonomi och administration vid Instituto Khipo i Cusco. Utbildningen på denna skola sker i treskift och Carmen är placerad i kvällsskiftet med schematid kl 17 – 21. Sedan tar Carmen bussen hem till Calca. Det är cirka 1,5 timmars resa i vardera riktningen.

Carmen blir klar med sin grundutbildning i februari 2019. Sedan gäller det 300 timmars praktik, läsa in medelengelska och uppsats.

Carmen bor hemma hos sin mormor under enkla förhållanden. Carmen har en fadder här i Sverige, Rolf Wadlund, som finansierar Carmens studier. Utan detta stöd hade det inte varit möjligt för Carmen att få en utbildning. Målet från början var för Carmen att jobba inom hotellbranschen. När jag träffade Carmen för några veckor sedan, presenterade hon en idé om att hjälpa andra att förverkliga sina drömmar om en bra framtid – ett sätt att ge tillbaka till andra för att hon själv fått hjälp till en utbildning.

Det stora fritidsintresset för Carmen är basket, som hon spelat i många år. Vi är stolta och glada för det sätt Carmen sköter sina studier och mycket tacksamma för att Rolf finansierar dessa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *