Vår stipendiat Jenifer

Idag fyller vår stipendiat Jenifer 24 år. Jenifer studerar matematik och fysik vid universitetet i Cusco. När vi träffades i slutet av oktober hade Jenifer klarat 188 poäng av totalt 200 poäng utan någon omtenta. Utbildningen är på fem år och Jenifers grundutbildning är klar i februari/mars nästa år. Därefter återstår hennes uppsats i matematik.

Jenifer är mamma till Vivian som om några veckor fyller sju år. Genom att Jenifer så tidigt blev med barn fick hon avbryta sina studier på gymnasiet. Men drömmen om en universitetsutbildning fanns kvar. Hon läste in gymnasiekompetens hemma och tenterade in på universitet 2014. Mitt löfte till Jenifer var att om hon lyckades komma in på universitetet skulle vi betala hennes utbildning.

Jenifer bor hemma hos sina föräldrar tillsammans med Vivian och sambon Ronald under mycket enkla förhållanden. För att dels vara mamma och dels student vid universitetet blir det långa dagar. Dagen börjar klockan fem med hemarbete och att lämna Vivian i skolan. Sedan blir det buss till Cusco som tar 1,5 timme. De flesta dagarna i veckan är Jenifer inte tillbaka i Calca förrän vid åttatiden på kvällen. Rolands arbete en bra bit från Calca gör att han endast är hemma på helgen. Men tack vare Jenifers mamma Gumercinda fungerar det även för Vivian.

Vi är mycket stolta att hjälpa Jenifer som visat att med en stark vilja, flit och disciplin kan man komma långt i livet. Hon håller på att skapa en framtid för sin familj som hennes föräldrar inte haft möjlighet till. Vi är glada att få ha varit med på denna resa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *