Vårt bibliotek i Calca

Vi öppnade vårt bibliotek i Calca vid årsskiftet, om än i provisoriska lokaler. Då hade vi 500 böcker i biblioteket och 120 personer med vårt bibliotekskort. En och en halv månad senare har vi fler låntagare och böcker. Böcker lånas inte bara i biblioteket. Även vårt bokskåp på Plaza des Armas har många besökare.

Syftet med biblioteksprojektet är att främja barns utbildning genom att stimulera läsandet. Att denna satsning lever upp till sitt syfte ser vi redan. Det har också stimulerat privatpersoner i Calca att skänka böcker till vårt bibliotek. Dagligen får vi nya böcker till vårt bibliotek. Dessutom har vi nu också tillgång till 2000 titlar digitalt.

Denna satsning har möjliggjorts tack vare gåva från Stiftelsen Sevholts hjälpfond. Det intressanta med detta projekt, liksom flera andra av våra projekt i Calca, är att vår satsning väcker intresset hos privatpersoner och kommunen att också föra till resurser till projekten. Sådana här satsningar skapar också drömmar om ett stort bibliotek. Men drömbiblioteket enligt bilden ligger tyvärr långt bort i tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *