Alla hjälps åt i Calca

Utegångsförbudet i Peru har förlängts till den 26 april. I Cuscoregionen, dit Calca hör, har antalet konstaterade smittade dubblats på en vecka till 130 fall och 3 döda. Varje kommun arbetar hårt för att smittan inte ska nå dit.

Genom utegångsförbudet har många tappat sin inkomst. Men entreprenörsandan sitter i många trots att de måsta hålla sig hemma. Vår ansvarige för vår verksamhet i Calca Jaime Nunez del Prado fortsätter att hitta lösningar på att hjälpa alla utsatta. För sex dagar sedan berättade han att han nu själv sytt upp 600 ansiktsmasker, tillverkat 259 tvålar och sett till att 129 fattiga familjer fått mat. Dessutom har han initierat att lokala restauranger bjuder Calcas hjältar på mat – militär, poliser, räddningsarbetare, renhållningsarbetare, sjukvårdspersonal. Vårt bibliotek har delat ut mer än 3200 böcker till familjer i karantän.

Det finns två sätt för nödställda familjer att signalera att de behöver hjälp. De som har tillgång till internet anger det på en digital karta med ett rött hjärta. De som saknar internet sätter helt enkelt upp en vit flagga vid sin bostad. Kampen mot covid-19 fortsätter.

Jaime är vår hjälte. Tillsammans gör vi skillnad. Ayni somos todos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *