Nyheter

Belysning hos Teodora

Teodora Ccarhuani bor tillsammans med sina två döttrar Melani, 6 år och Ana Lucia, 4 år i Cristo Salvador de Urco under mycket enkla förhållanden. En av de saker de saknar är el. Därför var vi hos Teodora för någon … Läs mer »

Småskalig äggproduktion

Nu bygger vi hönsgårdar på flera ställen i Calcaområdet. Nuvarande projekt är att vi ska bygga sex hönsgårdar för vardera 40 höns tillsammans med sex familjer. Syftet med detta projekt är att hjälpa fattiga familjer till egen försörjning och samtidigt … Läs mer »

Design vid textilskolan

Det var en utflykt för eleverna på vår textilskola Escuela Taller Ayni i veckan. Tillsammans med sina lärare tog de naturen som inspiration för att designa damkläder som en del i sin utbildning. Väl hemma på skolan igen ska dessa … Läs mer »

Storsatsning på Calcas sjukhus

Standarden på Calcas sjukhus MINSA Calca är mycket låg. Vi har tidigare år gjort fokuserade satsningar för att förbättra standarden på förlossningsavdelningen. Igår invigdes vår senaste satsning i närvaro av den regionala sjukhusledningen. Detta är vårt största projekt 2019. Tack … Läs mer »

Skoluniformer till Ttio

Igår var det feststämning i den högt belägna bergsbyn Ttio. Vi besökte skolan där för att dela ut skoluniformer till alla skolbarnen. Med på utdelningen var borgmästare Adriel Carillo, skoldirektören Ivan Carbajal och vår egen eldsjäl Jaime Nunez del Prado. … Läs mer »

Peruträff i Stockholm

Är du intresserad av att veta mer om det mytomspunna Peru? Då är du välkommen till en Peruträff i Stockholm lördagen den 28 september 2019 klockan 14.00. Då kommer Joakim Bendezu och Håkan Meyer med ord och bilder berätta om … Läs mer »

Skoluniformer i Pampallacta, Calca

Bergsbyn Pampallacta ligger på cirka 3 750 m höjd en timmes bilfärd från Calca. Pampallacta är en fattig by där männen främst ägnar sig åt potatisodling och uppfödning av alpacka medan kvinnor väver fantastiska halsdukar och dukar enligt flertusenårig tradition. … Läs mer »

Skolstart i vår textilskola

I måndags var det skolstart i vår textilskola Escuela Taller Ayni. 20 elever ska under kvalificerad ledning lära sig sömnad. Denna skola har vi drivit i flera år. De första åren gjorde vi det i egen regi, men sedan några … Läs mer »