Nyheter

Hjälpverksamheten i Calca upphör

Efter 12 framgångsrika år med hjälpverksamhet i Calcaprovinsen har vi beslutat avveckla stiftelsen. En drivkraft för oss, förutom huvudsyftet att hjälpa familjer till egen försörjning och barn till utbildning, har varit att minimera våra administrativa kostnader så att givarnas pengar … Läs mer »

Julklappsutdelning julen 2023

Julen är en minst lika viktig och förväntansfull helg för barnen i Calca som för barnen i Sverige. Skillnaden är att det är många barn som inte får någon julklapp alls. Familjernas ekonomi räcker inte till för julklappar. Därför delar … Läs mer »

Examen i vår textilskola

Igår var det examen för eleverna i vår textilskola Cetpro Virgen Asunta Ayni. Vi tar årligen in 20 elever, de flesta ensamstående mammor, på en ettårig utbildning till sömmerska. Utbildningen sker med stöd från skolmyndigheten UGEL Calca, som svarar för … Läs mer »

Besök i det mycket fattiga Amparaes

Vi åkte till Amaparaes, som ligger i det inre av Perus fattigaste kommun Lares. Målet var att besöka den relativt nyöppnade skolan för minderåriga barn med särskilda förmågor. Skolan har idag 12 elever, men det finns ytterligare 20 barn med … Läs mer »

Bergsbyn Sicllabamba

Årets julklapp 2022 var en satsning på bergsbyn Sicllabamba. Insamlade pengar använde vi till att hjälpa 20 familjer igång med uppfödning av marsvin och odling av grönsaker och blommor. När vi besökte byn för en månad sedan möttes vi av … Läs mer »

Förbättrad förlossningsvård i Pisac

Vid sjukhuset i Pisac föds det 30 – 40 barn per månad. Många familjer bor otillgängligt och långt ifrån sjukhuset, vilket gör att flera barn föds hemma under enkla förhållanden. För att skapa tryggare och säkrare förlossningar byggde vi 2021 … Läs mer »

Bergsbyn Paru Paru

Paru Paru är en bergsby på nästan 4 000 m höjd. Det är ett fattigt område och den enda gröda som klarar av att odlas på friland är potatis. Skolan i Paru Paru har 62 elever. Vi har stöttat skolan med … Läs mer »

CEBE Senor de la Vara

Skolan CEBE Senor de la Vara i Calca har en speciell plats i mitt hjärta. Detta är en skola för barn med särskilda förmågor.  Vanligaste handikapp är Downs syndrom, autism, döva/stumma och multipla funktionshinder. Skolan har funnits i 27 år … Läs mer »