Nyheter

Skoluniformer i Qosqo Ayllu

Nu har Marisol delat ut skoluniformer till eleverna vid skolan i Qosqo Ayllu, som ligger i södra delen av provinsen. Marisol möttes av glada elever och en mottagningskommitté bestående av elever spelande på sina panflöjter. Rektor Osmar tackade och berättade … Läs mer »

Hjälpverksamheten i Calca upphör

Efter 12 framgångsrika år med hjälpverksamhet i Calcaprovinsen har vi beslutat avveckla stiftelsen. En drivkraft för oss, förutom huvudsyftet att hjälpa familjer till egen försörjning och barn till utbildning, har varit att minimera våra administrativa kostnader så att givarnas pengar … Läs mer »

Julklappsutdelning julen 2023

Julen är en minst lika viktig och förväntansfull helg för barnen i Calca som för barnen i Sverige. Skillnaden är att det är många barn som inte får någon julklapp alls. Familjernas ekonomi räcker inte till för julklappar. Därför delar … Läs mer »

Examen i vår textilskola

Igår var det examen för eleverna i vår textilskola Cetpro Virgen Asunta Ayni. Vi tar årligen in 20 elever, de flesta ensamstående mammor, på en ettårig utbildning till sömmerska. Utbildningen sker med stöd från skolmyndigheten UGEL Calca, som svarar för … Läs mer »

Besök i det mycket fattiga Amparaes

Vi åkte till Amaparaes, som ligger i det inre av Perus fattigaste kommun Lares. Målet var att besöka den relativt nyöppnade skolan för minderåriga barn med särskilda förmågor. Skolan har idag 12 elever, men det finns ytterligare 20 barn med … Läs mer »