Nyheter

Casa Materna

I veckan startade vi ett nytt projekt i Calca – Casa Materna. De allra fattigaste familjerna i Calca föder sina barn på MINSA Calca. Flera av dem bor i bergsbyar, ofta ganska avlägsna och otillgängliga. Detta betyder att det alltid … Läs mer »

Hönsgården i Unuraqui

Förra året byggde vi två hönsgårdar med 40 höns vardera. När vi nu gjort en uppföljning av projektet ser vi att dessa inte är helt i enlighet med den ritning och beskrivning vi tagit fram. Bäst har Victor Quispe Huallpa … Läs mer »

Escuela Taller de Ayni

Det är full aktivitet i vår textilskola, eller som den kallas Escuela Taller de Ayni, med nya elever. Vi står för lokal och utrustning. Myndigheterna står för lärarlöner. Intresset för denna skola är så stort att vi håller på att … Läs mer »

Biodling i Calca

Vårt största projekt under 2017 är nu i full drift. Det gäller biodling. Vi har lokalt låtit tillverka 270 fullt utrustade bikupor och fördelat dessa till 90 familjer i Calcaregionen. Projektet har vi drivit tillsammans med kommunen, som svarat för … Läs mer »

Nytt läsår på Senor de la Vara

Igår var det skolstart för det nya läsåret på Senor de la Vara. Denna skola för handikappade barn har vi i några år stöttat med utrustning för barnens motoriska och mentala utveckling tack vare generöst stöd från den svenska stiftelsen … Läs mer »

Kit Ayni – startpaket för nyfödda

Igår startade vi vår satsning på förbättrad förlossningsvård vid MINSA Calca (Calca BB). Där föds 50 barn i månaden under mycket enkla förhållanden. Vår första åtgärd är att ge varje nyfött barn ett startpaket med det allra viktigaste såsom filt. … Läs mer »

Följ med till Peru i höst

I höst planerar vi tillsammans med Peruspecialisten genomföra en ny resa på 11 dagar till det forna Inkariket. Vi besöker bland annat Lima, en forna inkahuvudstaden Cusco, Machu Picchu, Ollantaytambo som är den enda staden från inkatiden som ännu är … Läs mer »

Terminsavslutning i textilskolan

Strax före jul hade vi terminsavslutning vid vår textilskola. Vi har 18 elever som med hjälp av erfarna lärare lärt sig nya tekniker som bland annat sömnad och broderi. I samband med terminsavslutningen fick de stolta eleverna visa upp sina … Läs mer »

Stiftelsens 90-konto

I Sverige finns det 470 organisationer som tilldelats s k 90-konto. För att få inneha ett 90-konto ställs höga krav. Bland annat krävs att organisationen använder sunda marknadsföringsmetoder, att minst 75 % av insamlade medel måste användas för organisationens ändamål … Läs mer »

Julklappsutdelning i Marcani

I veckan var vi i bergsbyn Marcani. Det är mer än två timmars bilfärd på vacker men stundtals farlig väg plus en promenad på trettio minuter för att nå dit. Syftet var att bjuda på varm choklad, bulle och en … Läs mer »