Nyheter

Storsatsning på Calcas sjukhus

Standarden på Calcas sjukhus MINSA Calca är mycket låg. Vi har tidigare år gjort fokuserade satsningar för att förbättra standarden på förlossningsavdelningen. Igår invigdes vår senaste satsning i närvaro av den regionala sjukhusledningen. Detta är vårt största projekt 2019. Tack … Läs mer »

Skoluniformer till Ttio

Igår var det feststämning i den högt belägna bergsbyn Ttio. Vi besökte skolan där för att dela ut skoluniformer till alla skolbarnen. Med på utdelningen var borgmästare Adriel Carillo, skoldirektören Ivan Carbajal och vår egen eldsjäl Jaime Nunez del Prado. … Läs mer »

Peruträff i Stockholm

Är du intresserad av att veta mer om det mytomspunna Peru? Då är du välkommen till en Peruträff i Stockholm lördagen den 28 september 2019 klockan 14.00. Då kommer Joakim Bendezu och Håkan Meyer med ord och bilder berätta om … Läs mer »

Skoluniformer i Pampallacta, Calca

Bergsbyn Pampallacta ligger på cirka 3 750 m höjd en timmes bilfärd från Calca. Pampallacta är en fattig by där männen främst ägnar sig åt potatisodling och uppfödning av alpacka medan kvinnor väver fantastiska halsdukar och dukar enligt flertusenårig tradition. … Läs mer »

Skolstart i vår textilskola

I måndags var det skolstart i vår textilskola Escuela Taller Ayni. 20 elever ska under kvalificerad ledning lära sig sömnad. Denna skola har vi drivit i flera år. De första åren gjorde vi det i egen regi, men sedan några … Läs mer »

Skoluniformer i Pampallacta – Pisac

Igår var vi i bergsbyn Pampallacta i Pisac för att dela ut skoluniformer. Vi samarbetar med skolmyndigheten och dess direktör Ivan Carbajal ville att vi denna gång skulle prioritera att alla skolelever i denna by skulle få var sin skolträningsoverall. … Läs mer »

Utdelning av skor i Urco

Nu har ett nytt skolår börjat i Calca. För vår del innebär det att många skolbarn kommer att få ett par skor som alternativ till att använda sina enkla sandaler gjorda av begagnade bildäck. För de flesta av dem är … Läs mer »

Invigning av PRITE Yanatile

Igår invigdes PRITE Yanatile eller som skolan formellt heter PRITE-CEBE Virgen de Fatima (Jungfru Fatima). Detta är en skola för barn med funktionshinder och ligger i djungelområdet Yanatile i norra delen av Cuscodistriktet. I Yanatileområdet finns det 60 barn med … Läs mer »