Nyheter

Examen i vår textilskola

I fredags var det skolavslutning i vår textilskola Cetpro Virg Asunta Ayni i Calca. Utbildningen gäller både sömnad och hantverk. Eleverna visade med stolthet upp sina alster för Marisol och för sina lärare Roberto och Esther. Denna utbildning driver vi … Läs mer »

Bergsbyn Cuyo Chico fyller 57 år

Igår firade bergsbyn Cuyo Chico 57 år med festligheter i form av musik, tal och dans. Presidenten för samhället hade bett oss om stöd med våra matpaket Bolsas solidarias för att förgylla firandet. Marisol deltog i festligheterna genom att dela … Läs mer »

Ytterligare julklappsutdelning

Julklappar är ett måste – i Sverige. Men i Calcaprovinsen är det ovanligt. Familjerna har helt enkelt inte råd. Därför har vi i alla år delat ut julklappar till barn i de fattiga bergsbyarna. Det är enkla julklappar men mycket … Läs mer »

God Jul alla Peruvänner

Varje år delar vi ut många julklappar till barnen i de fattiga bergsbyarna i Calcaprovinsen. Vi gör det för att vi vet att många av dem inte annars får några. Det är inga dyra julklappar, men de sprider en enorm … Läs mer »

Julklappsutdelning i Cuyo Chico

Denna vecka är det julklappsutdelning. Första anhalten för vår egen jultomte Marisol Rosales var skolan Tahuantinuyo i den fattiga bergsbyn Cuyo Chico, som ligger på 3 205 m höjd. Namnet på byn är från inkaspråket quechua och betyder liten pojke. Vi … Läs mer »

Ett år med Marisol Rosales

1 januari tillträdde Marisol Rosales som ny ledare för vår lokala ONG Ayni Calca Perus vänner. Tillsammans med Marisol har vi varit med om ett intensivt och omtumlande år. Pandemin drabbade Peru värre än de flesta andra länder. Vårt arbete … Läs mer »

Marsvinsuppfödning i Accha Baja

Årets julklapp är en satsning på att lyfta den fattiga bergsbyn Accha Baja ur fattigdom och att främja barns utbildning. Första steget i att hjälpa familjerna till egen försörjning är uppfödning av marsvin för försäljning till hotell och restauranger i … Läs mer »

CEBE Virgen De Fatima Yanatile

Vi fick en hälsning från personalen på CEBE Virgen De Fatima Yanatile. Detta är en skola vi var med att starta i februari 2019 tack vare en gåva från Stiftelsen Children in Focus. Skolan är till för barn med särskilda … Läs mer »

Upprustad skolgård hos Winaypaq i Huandar

I samband med Radiohjälpens insamling för världens barn passade vi också på att göra en insamling för Calcas barn. Många av våra Peruvänner deltog i denna insamling och nu har vi genomfört vårt projekt. Vi har rustat upp skolgården vid … Läs mer »