Nyheter

Stiftelsen har fått 90-konto

En ny milstolpe i stiftelsens utveckling har passerats. Vi har av Svensk Insamlingskontroll tilldelats 90-konto, vilket är ett kvalitetsbevis på att vi effektivt och seriöst hanterar våra givares pengar. Prova gärna vårt nya bankgiro 900 – 5760. Det går också … Läs mer »

Skoluniform och skor i Yanahuaylla

Härom dagen var vi i Parcco Yanahuaylla och delade ut skolträningsoveraller till de minsta skolbarnen. Detta lovade jag lärarna i samband med mitt besök i skolan i oktober. Det var förväntansfulla barn, mammor och lärare som tog emot skoldirektören Ivan … Läs mer »

Skoluniformer i Bandarayoc

Bandarayoc är en fattig bergsby ovanför Calca som vi besökte förra hösten. Skolan har 90 elever och 9 lärare. Lokalerna är mycket slitna och inte ändamålsenliga. Det saknas el och värme. Det är blött och kallt. Skolplanen är lerig. Men … Läs mer »

Ana – ytterligare en stipendiat

Nu har även Ana fått svenska faddrar. Ana är 17 år och studerar till sjuksköterska i Calca. Utbildningen är på tre år där teori varvas med praktik uppe i olika bergsbyar. Ana kommer från mycket fattiga hemförhållanden och hon skulle … Läs mer »

Biodlingsprojektet i Lamay

2015 startade vi ett biodlingsprojekt tillsammans med 19 fattiga småbönder i orten Lamay. Bönderna fick 137 bikupor och all annan utrustning som skyddsdräkter och honungsslungor. Bikuporna är placerade på 2 900 – 3 750 m höjd. Honungssäsongen 2016 var utrustningen … Läs mer »

Carmen – vår nya stipendiat

Carmen Mamani Alvarado,18 år har idag fått svenska faddrar. Carmen önskade att läsa vid högskola efter sin studentexamen, men familjens ekonomi var ett stort hinder. Carmen bor tillsammans med sin mamma, mormor och lillasyster under fattiga förhållanden i Calca. Men … Läs mer »

Jaime Nunez del Prado

Jaime Nunez del Prado är vår eldsjäl och ledare för vår organisation Ayni Calca. Jaime är en sann entreprenör och får mycket att hända. Det fordras mycket energi att dela ut nästan 1 000 julklappar, hundratals kilo barnkläder och öppna … Läs mer »

Johan från Trosa

Årets insats har Johan Abrahamsson gjort. Johan kom som adoptivbarn till Sverige från Lima som treåring. I somras fyllde Johan 40 år och då önskade han som födelsedagspresent att hans vänner skulle skänka en peng till stiftelsen. Vi bestämde då … Läs mer »