Nyheter

Följ med till Peru i höst

I höst planerar vi tillsammans med Peruspecialisten genomföra en ny resa på 11 dagar till det forna Inkariket. Vi besöker bland annat Lima, en forna inkahuvudstaden Cusco, Machu Picchu, Ollantaytambo som är den enda staden från inkatiden som ännu är … Läs mer »

Terminsavslutning i textilskolan

Strax före jul hade vi terminsavslutning vid vår textilskola. Vi har 18 elever som med hjälp av erfarna lärare lärt sig nya tekniker som bland annat sömnad och broderi. I samband med terminsavslutningen fick de stolta eleverna visa upp sina … Läs mer »

Stiftelsens 90-konto

I Sverige finns det 470 organisationer som tilldelats s k 90-konto. För att få inneha ett 90-konto ställs höga krav. Bland annat krävs att organisationen använder sunda marknadsföringsmetoder, att minst 75 % av insamlade medel måste användas för organisationens ändamål … Läs mer »

Julklappsutdelning i Marcani

I veckan var vi i bergsbyn Marcani. Det är mer än två timmars bilfärd på vacker men stundtals farlig väg plus en promenad på trettio minuter för att nå dit. Syftet var att bjuda på varm choklad, bulle och en … Läs mer »

Julfest på skolan Senor de la Vara

Härom dagen var det julfest på skolan Senor de la Vara – Calcas specialskola för barn med särskilda förmågor. Alla elever, deras föräldrar och syskon liksom alla lärare deltog i firandet. Barnen fick julklappar, varm choklad och bulle. Vi har … Läs mer »

Vår stipendiat Carmen

Carmen är en av våra stipendiater. Carmen studerar företagsekonomi vid Instituto Khipo i Cusco. Nu går hon tredje terminen på sitt första år. Utbildningen på institutet sker i tre skift. Carmen går det tredje skiftet mellan kl. 17 och 21 … Läs mer »

Heta julklappstips med mening

Stiftelsen erbjuder flera olika julklappar som skapar glädje och hopp för både mottagaren och för barnen i Peru. Boken Peru i våra hjärtan. Boken speglar livet i Peru och hur vi bedriver vår hjälpverksamhet där. 150 kr. Skor. Ge ett … Läs mer »

Calca BB

Vi besökte Calca BB för några veckor sedan. Det var både en vacker och omskakande upplevelse. Vi fick träffa en nyfödd gosse som ska heta Ismael, endast 30 minuter gammal, liksom hans mamma, pappa och mormor. Birgitta och Anders hade … Läs mer »

Besök på Sveriges ambassad i Lima

Vi har varit med en grupp från Sverige för att besöka och studera våra hjälpprojekt i Calca. Resan inleddes med ett besök på Sveriges ambassad i Lima inbjudna av ambassadör Anna Ferry. Vi fick en god inblick i ambassadens arbete … Läs mer »

Studiebesök från Puno

Informationen om våra hjälpprojekt i Calca sprider sig i Peru. Häromdagen hade vi besök av en delegation från Puno, som ligger vid Titicacasjön cirka sex timmars bilväg från Calca. Vår eldsjäl Jaime Nunez del Prado tog med kvinnorna på en … Läs mer »