Nyheter

Biodling i Huancalle

I förra veckan var det utbildningsomgång nr två i vårt biodlingsprojekt i Huancalle. Biodlingsexperten Enrique lär tio familjer hur de ska driva sina biodlingar framgångsrikt. Engagemanget är stort hos de nyblivna biodlarna. Enda problemet hitintills är bina i en kupa. … Läs mer »

Drömmen som blev verklighet

”Drömmen som blev verklighet” är titeln på vår nya skrift om vår hjälpverksamhet i Peru. Skriften speglar hur Stiftelsen Perus vänner kom till och vad vi uppnått under 11 år med hjälpverksamhet i Calcaprovinsen. Är du intresserad av ett exemplar, … Läs mer »

Till Stephans minne

En av våra Peruvänner var Stephan – en journalist med hela världen som arbetsfält. Efter sin pensionering bosatte sig Stephan i Lima. Där fungerade han som en ambassadör för Perus vänner i sitt omfattande nätverk. Stephan dog förra året. För … Läs mer »

Grönsaksodling på skola i Pisac

Vi fortsätter att odla grönsaker på skolorna i Inkas heliga dal. Nu har turen kommit till Bernardo Tambohuacso-skolan i Pisac. Detta är en stor skola med 1 000 elever. Skolan har nu fått grönsaksodling på schemat. Eleverna har förberett jorden för … Läs mer »

Grönsaksodling i Huancalle

För en dryg vecka sedan startade vi biodling tillsammans med 10 familjer i Huancalle. Nu har vi också kommit igång med grönsaksodling tillsammans med 8 familjer. Syftet med projekten är att hjälpa familjerna i Huancalle att starta nya verksamheter, som … Läs mer »

Grönsaksodling i bergsbyn Accha Alta

Marisol besökte bergsbyn Accha Alta i förra veckan. Accha Alta ligger på en sluttande platå mellan 3 800 och 4 000 m över havet. Samfälligheten består av 130 familjer. Fattigdomen är stor. Familjerna är jordbrukare, men deras arealer är för små för … Läs mer »

Biodling i Huancalle, Taray

Vi har startat ett nytt biodlingsprojekt. Denna gång gäller det samhället Huancalle i Taray. 10 familjer har fått full utrustning för biodling. Utrustning och bisamhällen levererades i veckan. Utbildningen startade omedelbart. Biodlingsexperten Enrique hjälper oss och biodlarna med utbildning och … Läs mer »

Leos universitet UNSAAC

Leo är vår senaste stipendiat. Sedan i maj studerar han data- och systemvetenskap vid UNSAAC – Universidad Nacional de San Antonio Abad del Cusco. Det är bara de allra bästa som blir antagna. För att bli antagen måste man klara … Läs mer »

Grönsaksodling i växthus i Ccotataqui

Ccotataqui är en fattig bergsby som ligger på 4 000 m höjd och består av 61 familjer. Klimatet är kärvt. Det går inte att odla grönsaker på friland. Tillsammans med familjerna har vi byggt 20 stora växthus som möjliggör odling av … Läs mer »

Kit Ayni vid Salud de Pisac

Vid sjukhuset Salud de Pisac föds 30 barn i månaden. Många familjer kommer från avlägsna bergsbyar och kan ha långt och krångligt att ta sig till sjukhuset. Därför är alla kvinnor (och gärna även deras män och barn) välkomna till … Läs mer »