Nyheter

Konstnärskap i Calca

I början av augusti var vi bjudna på vernissage på Gullholmen. Peruvännen Göran Dahlberg visade sina akvareller och vi i stiftelsen hade förmånen att få all försäljning som gåva. Denna gåva kommer vi att använda för att för att stödja … Läs mer »

Vår nya stipendiat Sarai Ccana

Sarai Ccana är 23 år och kommer från en fattig bergsby utanför Calca. Med frånskilda och fattiga föräldrar har Sarai fått klara sig helt själv sedan hon var 16 år. Drömmen är att bli läkare. Hon har i våras lyckats … Läs mer »

Skoluniformer 2023

500 skoluniformer till elever vid 12 skolor är resultatet av årets satsning på eleverna i Calcaprovinsen. I år prioriterade vi skolor i fattiga bergsbyar och skolan för barn med särskilda förmågor i Calca. Varje skola har sina färger och logotyper. … Läs mer »

Görans utställning

I måndags var vi på vernissage på Gullholmen. Peruvännen Göran Dahlberg visade där 90 akvareller. Det speciella med denna utställning var att all försäljning oavkortat går direkt till Perus vänner att användas i vårt hjälparbete i Calca. Vi bjöds på … Läs mer »

En väg ur fattigdomen i Lares

I april startade vi ett projekt i Lares med att hjälpa 25 familjer att komma igång med uppfödning av slaktkycklingar och marsvin. Lares är Perus fattigaste kommun och vår bedömning är att 80 % av invånarna är extremt fattiga. Marisol … Läs mer »

Solceller i bergsbyn Quello Quello

Marisol åkte igår till bergsbyn Quello Quello som ligger ovanför Pisac för att dela ut solceller till invånarna. Elbolaget Electro vägrar att dra elledningar till denna fattiga by med argumentet att invånarna bor utspritt i området och oftast långt från … Läs mer »

Skoluniformer på Senor de la Vara

Årets utdelning av skoluniformer avslutades i veckan med skolan Senor de la Vara i Calca. Detta är en skola för barn med särskilda förmågor. På skolan samlades elever, personal, mammor, pappor och mor/farföräldrar för att närvara vid utdelningen som leddes … Läs mer »

Edson och Jeferson

Edson, 24 år och Jeferson, 15 år är två pojkar som går på skolan Senor de la Vara i Calca – en skola för barn med särskilda förmågor som vi är engagerade i. Båda har Downs syndrom. För att ge … Läs mer »