Nyheter

Kit Ayni på hälsocentralen i Pisac

En fertil peruanska föder i genomsnitt idag 2,2 barn. Går vi femtio år tillbaka födde varje kvinna sex barn. I Sverige föds 1,7 barn och den siffran har varit relativt konstant under femtio år. En viktig del i vår hjälpverksamhet … Läs mer »

Ett besök på Casa Materna Pisac

Vi gjorde i veckan ett uppföljningsbesök på Casa Materna Pisac. Detta kvinnohus dit havande kvinnor får komma dagarna före beräknad nedkomst invigde vi för fyra veckor sedan. Målet med Casa Materna är att skapa tryggare och säkrare förlossningar. Beroende på … Läs mer »

Grönsaksodling i växthus i Accha Alta

Texla AB i Göteborg stödjer den fattiga bergsbyn Accha Alta, som ligger på nästan 4 000 m höjd cirka en timme med bil från Calca. Tidigare har stödet bestått av våra matpaket Bolsas solidarias, medicinpaket och syrgasbehandlingsutrustning för att hjälpa de … Läs mer »

Casa Materna Pisac invigd

Igår invigde vi Casa Materna Pisac. Casa Materna är ett hus i anslutning till hälsocentralen Clas de Pisac dit havande kvinnor kan komma och bo dagarna före förväntad förlossning. Syftet med detta kvinnorhus är att skapa trygghet för kvinnorna inför … Läs mer »

Casa Materna Pisac

2018 byggde vi ett Casa Materna i Calca. Casa Materna är ett hus dit kvinnor får komma dagarna före beräknad förlossning. Tanken med Casa Materna är att kvinnorna ska få råd och stöd av sjukvårdspersonalen för att minska riskerna för … Läs mer »

Skoluniformer i bergsbyn Chaypa

Chaypa är en av de fattiga bergsbyar som vi stödjer. I veckan var Marisol där för att dela ut skoluniformer till barnen. Skoluniformerna är i form träningsoveraller i skolans färger och logotyp. Vi gör detta för vi vet att dessa … Läs mer »

Bolsas Solidarias till Sacllo

I helgen fortdatte vår eldsjäl Marisol Rosales utdelningen av ytterligare matpaket – Bolsas Solidarias – till utsatta familjer. Utdelningen började hemma hos några kvinnor i Calca, som beroende på ålder, handikapp och fattigdom har svårt att klara sig under pandemin. … Läs mer »

Bolsas Solidarias i Bandarayoc

Vi fortsätter utdelningen av våra väl tilltagna matpaket Bolsas Solidarias till utsatta familjer. Igår var vår eldsjäl Marisol Rosales på skolan i Banderayoc för att dela ut matpaketen. Skolans rektor Veronica hade bjudit in familjer från Banderayoc, Machacancha, Accha Baja, … Läs mer »

Barrio Seguro de Qoricancha

Barrio Seguro är statens program för att minska brottsligheten i utsatta områden. I Calca finns fyra sådana områden som patrulleras dygnet runt av polisen. En annan del av Barrio Seguro är att tidigt lära ungdomarna att det finns en annan … Läs mer »