Nyheter

Äggproduktion i Urco, Calca

Vi har en plan att starta småskalig äggproduktion med familjer i Calca med målet att hjälpa dem till egen försörjning. Förra året byggde vi två sådana anläggningar. De blev inte riktigt som vi tänkt oss och med nya instruktioner har … Läs mer »

Upprustning MINSA Calca

I vår stora satsning på förbättring av förlossningsvården i Calca har nu turen kommit till upprustning av själva BB-avdelningen på MINSA Calca. Igår lämnade vi över till sjukhusledningen filtar, lakan, kuddar och överkast – basala förnödenheter som det är stor … Läs mer »

Fortsatt utdelning av Kit Ayni

Vi har under det senaste halvåret delat ut 300 startpaket för nyfödda på MINSA Calca. Dessa startpaket, som vi kallar Kit Ayni, innehåller det mesta ett nyfött barn behöver såsom babykläder, filtar, badhandduk, hygienartiklar, blöjor mm. . Föräldrarna kommer från … Läs mer »

Casa Materna

I onsdags invigde vi Casa Materna – vårt hus för blivande mammor. De allra fattigaste familjerna i Calca föder sina barn på MINSA Calca. Flera av dem bor i bergsbyar, ofta ganska avlägsna och otillgängliga. Detta betyder att det alltid … Läs mer »

Skoluniformer Pampallacta

Vi har i veckan varit i bergsbyn Pampallacta och delat ut 120 skoluniformer. Pampallacta är en fattig bergsby och när jag besökte skolan härom året fanns det inget barn som hade skoluniform. Prioriteten för barnen och deras familjer är att … Läs mer »

Casa Materna

I veckan startade vi ett nytt projekt i Calca – Casa Materna. De allra fattigaste familjerna i Calca föder sina barn på MINSA Calca. Flera av dem bor i bergsbyar, ofta ganska avlägsna och otillgängliga. Detta betyder att det alltid … Läs mer »

Hönsgården i Unuraqui

Förra året byggde vi två hönsgårdar med 40 höns vardera. När vi nu gjort en uppföljning av projektet ser vi att dessa inte är helt i enlighet med den ritning och beskrivning vi tagit fram. Bäst har Victor Quispe Huallpa … Läs mer »

Escuela Taller de Ayni

Det är full aktivitet i vår textilskola, eller som den kallas Escuela Taller de Ayni, med nya elever. Vi står för lokal och utrustning. Myndigheterna står för lärarlöner. Intresset för denna skola är så stort att vi håller på att … Läs mer »

Biodling i Calca

Vårt största projekt under 2017 är nu i full drift. Det gäller biodling. Vi har lokalt låtit tillverka 270 fullt utrustade bikupor och fördelat dessa till 90 familjer i Calcaregionen. Projektet har vi drivit tillsammans med kommunen, som svarat för … Läs mer »

Nytt läsår på Senor de la Vara

Igår var det skolstart för det nya läsåret på Senor de la Vara. Denna skola för handikappade barn har vi i några år stöttat med utrustning för barnens motoriska och mentala utveckling tack vare generöst stöd från den svenska stiftelsen … Läs mer »