Grönsaksodling på skola i Pisac

Vi fortsätter att odla grönsaker på skolorna i Inkas heliga dal. Nu har turen kommit till Bernardo Tambohuacso-skolan i Pisac. Detta är en stor skola med 1 000 elever. Skolan har nu fått grönsaksodling på schemat. Eleverna har förberett jorden för odlingarna. Lärarna utbildar dem i konsten att odla grönsaker. Och i förrgår var Marisol på skolan med grönsaksplantorna.

Syftet med detta projekt är att odla fram grönsaker på mark som finns oanvänd vid skolan. Skörden av grönsaker ska berika elevernas skolmat. Men det övergripande målet är att lära eleverna hur man odlar grönsaker och att de ska bli kunskapsbärare och ambassadörer för odling hemma tillsammans med sina familjer. Att få ny kunskap och en möjlighet att hjälpa sina familjer ur sin fattigdom engagerar eleverna.

Skolan i Pisac är den sjätte skolan som börjat med grönsaksodling. Vi fortsätter successivt att starta grönsaksodling på skolorna i Inkas heliga dal. Detta projekt har gjorts möjligt tack vare ekonomiskt stöd från Stiftelsen Sevholts hjälpfond.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *