Invigning av PRITE Yanatile

Igår invigdes PRITE Yanatile eller som skolan formellt heter PRITE-CEBE Virgen de Fatima (Jungfru Fatima). Detta är en skola för barn med funktionshinder och ligger i djungelområdet Yanatile i norra delen av Cuscodistriktet.

I Yanatileområdet finns det 60 barn med särskilda behov. Genom denna skola får dessa utsatta barn möjlighet till utbildning utan diskriminering och kan tillsammans utvecklas både fysiskt och emotionellt.

Vi har med ett mycket uppskattat stöd från Stiftelsen Children in Focus under tre år rustat upp systerskolan CEBE Senor de la Vara i Calca. Nu går vi samman och göra samma satsning i Yanatile. Vi har köpt in en mängd utrustning för barnens säkerhet, träning och motoriska utveckling. Vår eldsjäl Jaime Nunez del Prado fyllde sin bil och tog med sig rektorn för Senor de la Vara Holger Pizarro och åkte i onsdags till Yanatile på vägar som stundtals var skadade av det myckna regnandet.

Efter uppackning var det igår invigning av skolan tillsammans med skolmyndighetens chef Ivan Carbajal, den lokale borgmästaren Hugo Caparo och barnen och deras föräldrar. Det var festligt och mycket glädje och förväntningar präglade invigningen. Tack Anna och Eva på Children in Focus för ert stöd och tack Jaime, som är extra lycklig när han får leka med barnen och möta deras leenden och glädje.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *