Jenifer – vår stipendiat vid San Antoniouniversitetet

Vi fick en hälsning från vår stipendiat Jenifer idag. Jenifer är nu efter fem år klar med sin grundutbildning vid San Antoniouniversitet i Cusco för att bli lärare i matematik och fysik. För att få sin masterexamen har hon kvar sin uppsats. Vi är mycket stolta över på det sätt Jenifer genomfört sina studier. Det har blivit långa dagar i Cusco och Jenifer har inte missat en enda tenta.

Jenifer bor tillsammans med sin dotter Vivian hemma hos sina föräldrar i Calca. Sambon Ronald arbetar på annan ort och är bara hemma på helgerna.

Jenifer skickade också några bilder från den 48 timmarsstrejk, som genomfördes för några veckor sedan i Inkas heliga dal. Bönderna protesterade mot att vattenförsörjningen från glaciärer och laguner skulle privatiseras. Ett vanligt sätt att protestera är att skapa hinder i vägen för att försvåra trafiken. Bönderna har i åtskilliga hundra år haft rätten till detta vatten för att bevattna sina åkrar. Omfattande demonstrationer gjorde att förslaget drogs tillbaka och bönderna fick ha kvar sitt rätt till vattnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *