Jenifer – vår stipendiat vid San Antoniouniversitetet

Vi fick en hälsning från vår stipendiat Jenifer idag. Jenifer är nu efter fem år klar med sin grundutbildning vid San Antoniouniversitet i Cusco för att bli lärare i matematik och fysik. För att få sin masterexamen har hon kvar sin uppsats. Vi är mycket stolta över på det sätt Jenifer genomfört sina studier. Det har blivit långa dagar i Cusco och Jenifer har inte missat en enda tenta.

Jenifer bor tillsammans med sin dotter Vivian hemma hos sina föräldrar i Calca. Sambon Ronald arbetar på annan ort och är bara hemma på helgerna.

Jenifer skickade också några bilder från den 48 timmarsstrejk, som genomfördes för några veckor sedan i Inkas heliga dal. Bönderna protesterade mot att vattenförsörjningen från glaciärer och laguner skulle privatiseras. Ett vanligt sätt att protestera är att skapa hinder i vägen för att försvåra trafiken. Bönderna har i åtskilliga hundra år haft rätten till detta vatten för att bevattna sina åkrar. Omfattande demonstrationer gjorde att förslaget drogs tillbaka och bönderna fick ha kvar sitt rätt till vattnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *