Skoluniformer i Pampallacta, Calca

Bergsbyn Pampallacta ligger på cirka 3 750 m höjd en timmes bilfärd från Calca. Pampallacta är en fattig by där männen främst ägnar sig åt potatisodling och uppfödning av alpacka medan kvinnor väver fantastiska halsdukar och dukar enligt flertusenårig tradition.

I Pampallacta finns en skola som vi besökt många gånger och förra året fick flera av klasserna riktiga skor av oss som ersättning för deras enkla sandaler av begagnade bildäck. Sedan två år har skolmyndigheten även satsat på en gymnasieskola. Gymnasieeleverna fick för två veckor sedan skoluniformer i form av träningsoveraller av vår eldsjäl Jaime Nunez del Prado som fick hjälp med utdelningen av skoldirektören Ivan Carjabal. Skoluniformerna har vi sytt upp i vår textilskola Escuela Taller Ayni.

Vi vill tacka alla er som genom gåvor gjort det möjligt för oss att tillverka och dela ut dessa skoluniformer. I år kommer vi att dela ut 250 skoluniformer. Tacksamheten är mycket stor från elever, föräldrar, lärare och från skolmyndigheten. Och tack Jaime för ett fantastiskt arbete för barnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *