Skoluniformer i Pampallacta – Pisac

Igår var vi i bergsbyn Pampallacta i Pisac för att dela ut skoluniformer. Vi samarbetar med skolmyndigheten och dess direktör Ivan Carbajal ville att vi denna gång skulle prioritera att alla skolelever i denna by skulle få var sin skolträningsoverall. Vårt besök i byn var väntat, vilket innebar att de allra flesta barnen var uppklädda i sina bästa kläder. Det var ett festligt mottagande med sång och lekar. Utdelningen av skoluniformerna avslutades med att en av eleverna höll ett tal till oss inför sina skolkamrater och lärare och tackade för uniformerna.

Våra skoluniformer syr vi upp i vår textilskola Escuela Taller Ayni. På detta sätt kommer alla de gåvor vi får här i Sverige till glädje både för våra elever i textilskolan och eleverna i skolan. I hela vår satsning med hjälpprojekt i Inkas heliga dal använder vi ordet Ayni, som kommer från inkaspråket quechua och betyder hjälp-till-självhjälp, solidaritet och omsorg. Så fungerade på inkatiden och så fungerar det i vår stiftelse. Ayni somos todos.

Tack alla ni som med era gåvor gjort det möjligt att ge skoluniformer till barnen i Pampallacta – Pisac. Deras tacksamhet och glädje är stor. Och tack Jaime för ditt engagerade arbete för barnen i Inkas heliga dal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *