Storsatsning på Calcas sjukhus

Standarden på Calcas sjukhus MINSA Calca är mycket låg. Vi har tidigare år gjort fokuserade satsningar för att förbättra standarden på förlossningsavdelningen. Igår invigdes vår senaste satsning i närvaro av den regionala sjukhusledningen. Detta är vårt största projekt 2019.

Tack vare en generös donation av Per Elvinsson har det nu blivit möjligt att göra en stor satsning på sjukhuset. Huvuddelen av satsningen gäller medicinteknisk utrustning som är standard på varje svensk vårdcentral men inte i Calca. Vi har gjort en standardförbättring av förlossningssalen. Men vi har också försett personalen med arbetskläder, satt in bänkar i väntsalen, köpt rullstolar, byggt hyllor för patientjournaler och byggt en lekhörna för barn.

MINSA Calca vänder sig till de allra fattigaste och vårdkvaliteten är låg. Med vår satsning vill vi förbättra vården och hälsoläget för patienterna. Vår satsning gör det också möjligt att ge personalen förutsättningar att utöva sitt yrke mera professionellt.

Sjukhusledningen och personalen är mycket tacksamma och motiverade av denna satsning. Tacket går till Per Elvinsson och till Jaime Nunez del Prado som skaffat och levererat all utrustning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *